• LinkedIn

Voor scholen

Voor scholen heeft Studiehuis Delft ook iets te bieden. Leerlingen die een hulpvraag hebben kunnen niet altijd door iemand vanuit school geholpen worden. Dit heeft veelal te maken met de toch al hoge werkdruk in het hedendaagse onderwijs. Wij zijn bereid om de mogelijkheden te bekijken en samen te zoeken naar een oplossing in het belang van het kind. Daarbij kan gebruik gemaakt worden van onze studieruimte, maar onze studiebegeleider kan ook ondersteuning bieden op de school zelf.

Naast de inhoudelijke onderdelen heeft het voor scholen ook voordelen om collectieve afspraken te maken. Studiehuis Delft kan speciale tarieven en kortingen aanbieden aan ouders/leerlingen van scholen waarmee een overeenkomst is. De korte lijnen tussen de studiebegeleider van Studiehuis Delft, de mentoren en de zorg coördinator op school zorgt voor een goede afstemming en het beste resultaat voor de kinderen.

Voor scholen die het starten van een huiswerkklas overwegen kan Studiehuis Delft een uitkomst zijn. Een huiswerkklas kan laagdrempelig en tegen geringe kosten opgezet worden. Studiehuis Delft kan de organisatie van een huiswerkklas op zich nemen. Samen met scholen maken wij een plan waarbij ‘optimaal studieklimaat’ en ‘financieel haalbaar’ de kernbegrippen zijn.

Studiehuis Delft staat open voor nieuwe ideeën en initiatieven. Om dat vorm te geven organiseren wij ronde tafel bijeenkomsten. Zo’n ronde tafel bijeenkomst kan ook op scholen georganiseerd worden waarbij de samenstelling van de groep kan bestaan uit leerkrachten en ouders. De basis wordt gevormd door een kleine groep die met elkaar spreekt over één specifiek onderwerp. Door het uitwisselen van ervaring en mogelijkheden ontstaan er nieuwe kansen die wij graag op haalbaarheid toetsen.

Voor meer informatie over bovenstaande onderwerpen kunt u het contactformulier op de contactpagina invullen. Wij nemen dan spoedig contact met u op voor een afspraak.