• LinkedIn

Huiswerkklas

Huiswerkklas in DelftDe huiswerkklas heeft als doel het (tijdelijk) bieden van structuur en begeleiding aan leerlingen. Leerlingen leren in onze huiswerkklas het plannen van hun huiswerk en de juiste aanpak van dat huiswerk. Door het aanbrengen van een structuur in het maken van huiswerk zal het rendement omhoog gaan evenals de cijfers.

De huiswerkklas begint direct na het laatste schooluur. De leerling komt naar Studiehuis Delft waar het volgsysteem klaar ligt. Het volgsysteem zorgt voor een juiste planning, inschatten van prioriteit en vooral inschatting van de tijd die aan een bepaald onderdeel besteed moet worden.

Het maken van huiswerk heeft veel te maken met het kunnen opbrengen van de concentratie. Afleiding in welke vorm dan ook is vaak een reden waarom het rendement van ‘huiswerktijd’ laag is. In de studieruimte van Studiehuis Delft is een optimaal leerklimaat gecreëerd. Een rustige omgeving met voldoende lichtinval en weinig verstorende factoren. Mocht het op een dag toch niet helemaal lukken met de concentratie, dan is er altijd een studiebegeleider die zorgt voor motivatie en bijsturing.

De huiswerkklas is mogelijk van één tot vijf dagen per week.