• LinkedIn

Bijles

bijles in delftBijles die door Studiehuis Delft wordt gegeven, is gericht op het bijspijkeren van de leerling in een specifiek vak. Tijdens bijvoorbeeld een wiskunde bijles wordt duidelijke uitleg gegeven over de aanpak zoals die op school van toepassing is. Als de leermethode duidelijk is, dan is het belangrijk dat de leerling gaat oefenen, die mogelijkheid bieden we naast de bijles ook aan. Voor bijles op het gebied van bijvoorbeeld Engels, Frans en Duits is het belangrijk dat de leerling snapt hoe leerwerk en maakwerk zich tot elkaar verhouden. Veel leerlingen maken hun taalopdrachten met een open leerboek. Waar de leerling op dat moment mee bezig is, is het overschrijven van het juiste antwoord. Dat is niet goed, maar wel begrijpelijk.

Studiehuis Delft geeft zo goed als in alle vakken bijles, denk hierbij aan wiskunde, natuurkunde, scheikunde, informatica, Engels, Duits, Frans, biologie en economie. Voor de basisschool zijn de termen iets anders, daar geeft Studiehuis Delft bijvoorbeeld bijles op het gebied van rekenen, begrijpend lezen, spelling en Engels. Voor basisschool leerlingen wordt meestal bepaald op welke leergebied een achterstand is, op basis van die vaststelling wordt een leerling specifiek plan opgesteld.

Het doel van bijles is om de zwakkere onderdelen van de leerling te verbeteren zodat uitval op één onderdeel niet bepalend is voor een juiste studiekeuze. Als onze bijles geresulteerd heeft in hogere cijfers, dan kan de leerling kiezen voor huiswerkbegeleiding of om gebruik te maken van de studieruimte. De keuze is afhankelijk van een aantal factoren, concentratie is daar één van en in de wereld van social media (lees whatsapp, facebook e.d.) een steeds belangrijkere.

Studiehuis Delft is gelegen op de rand van Delft en Den Hoorn en centraal gelegen ten opzichte van voortgezet onderwijs instellingen Stanislas, CLD en Grotius College. Onze locatie is ook goed bereikbaar vanaf De Lier en Schipluiden.